Dagen D

2011-12-22 - 12:07:59
Packningen är redan på väg hem, men själv så ska man iväg och jobba innan jag får sätta mig på nattbussen för att få komma hem. Längtar så oerhört mycket hem nu, så förhoppningsvis går det fort att jobba idag. Sedan ska jag se till att jag kommer tillbaka hit med en liten lurvig sak. Så mamma och pappa - om en av valparna är borta har den förmodligen rymt!!

Då kan ni ju sätta upp liknande lappar i Storuman

Packningsmusik

2011-12-21 - 21:29:10

Måndags tips

2011-12-19 - 11:29:48
Nu när det börjar närma sig julafton och julklapparna från familjen ska delas ut så tänkte jag faktiskt komma med ett tips som vännerna kan köra på sin lilla julafton. Istället för att bara köpa paket åt varandra kan man vara några stycken och istället göra julklappsutdelningen till en liten lek.

Julklappsleken:
- Fyra spelare eller fler
- Minst två paket
- Tärning
- Äggklocka

Förberedelser:
Alla spelare kommer överens om en gemesam summa för julklapparna, t ex summan är 100:-/person varav ett paket kan kosta 99:- och det andra 1:-. Man får självklart köpa fler paket, men minst två, och man kan ha i åtanke att det ska vara något som passar alla. Sedan är det bara att bestämma tid och plats.

Så här gör man:
När julklapparna är inhandlade och alla är samlade är det dags att börja spelet. Samla alla julklapparna på ett bord och samlas runt det. Var och en ska slå tärningen i turordning och varje gång man slår en sexa får man ta valfritt paket. När alla paketen är utdelade öppnar man paketen man har fått och därefter börjar tävlingen. Nu är det dags att ta paket av varandra. Man vrider äggklockan så att den stannar någonstans mellan 15-20min - beroende på hur många man är - men man får inte se vad den ställs på. Därefter ska man göra samma sak som tidigare - var och en ska slå tärningen i turordning och varje gång man slår en sexa får man ta ett paket av någon annan. Detta pågår tills klockan ringer och när tiden är slut är det paketen man har som man får behålla.

Man kan alltid göra lite olika regler. Vi körde detta nämligen igår och då gjorde vi så att vi aldrig öppnade paketen förrän klockan ringde och då fick vi se vad vi hade tävlat om. Dessutom gjorde vi så att man inte fick ta nå paket av den som bara hade ett paket, bara för att man var garanterad att få minst ett paket.


Här är lite av mina paket jag lyckades norpa åt mig :)


fjärde advent...

2011-12-18 - 22:13:37

... för alla er som glömt det!

Julen är allt god

2011-12-18 - 17:56:51
Jag vet att jag inte har varit vid närvarande för ett tag, och jag har inte direkt tid att skriva nu, men jag ville bara tillägga att våran hund Nikita har fått valpar! Två stycken har ploppat ut - än så länge. Vi håller tummarna på fler.


I have a confession to make

2011-12-14 - 11:43:00
Jag har en hemlighet jag tänkte dela med mig av. Det är en hemlighet som jag har kommit fram till ganska nyligen. Det är en hemlighet som nog ingen har fått ta del av, förutom vårt nya tillskott i familjen Magnus Svanberg. Denna hemlighet är så oerhört god att jag har bestämt mig för att dela med mig av den.

Jag gör världens godaste smoothie - så enkelt är det!

Helgen i bilder

2011-12-12 - 18:14:10

Måndags tips

2011-12-12 - 17:11:17
Det börjar ju närma sig juletider, endast 12 dagar kvar till julafton, men jag hade faktiskt tänkt att ta måndags tipset ett steg längre och sträcka mig till New year's eve! Jag kan tyvärr inte säga så mycket om filmen, eftersom jag inte har sett den, men om ni tittar på sekvenserna 0:14, 0:21, 0:38, 1:15, 1:28 och slutligen 1:38 kommer ni förstå varför den är så sevärd!


Bra start på helgen

2011-12-09 - 19:02:38
Nu har jag sett mina två avsnitt av julkalenderna och har gjort mig redo för kvällens bravader. Det bjuder faktiskt på jobbmiddag ikväll och de här har jag sett grymt mycke framemot, så förhoppningsvis blir de trevligt!


Snart så, snart...

2011-12-08 - 22:59:36
Puh, nu har jag städat hela lägenheten för att den ska vara fin när syster kommer imorgon! Ska bli så sjukt roligt att få träffa henne igen, känns som att hon har varit iväg en månad. Sen ska de bli grymt roligt att se vad hon har shoppat! 

Tummen upp för att min roomie kommer hem

It's time to let it be

2011-12-08 - 12:30:45
Sitter här och surfar runt lite, blandar lite smått och gott mellan Julkalendern, H&M:s hemsida och sedan är jag även inne på Elie Saabs hemsida för att tjuvkika på hösten 2012. Älskar verkligen hans kollektion och ser framemot hans framtida verk.

Dags att casha in litegrann

Ibland vill man bara vakna upp

2011-12-08 - 10:13:02
Jag hade sjukast och hemskaste drömmen ever inatt. Jag drömde att hela min familj, inklusive mor- och farföräldrar, bodde typ på ett kolli fullt med andra människor. Det var som en cup för, jag vet inte riktigt vad, men någonting med att man var utklädd till fantasidjur och skulle göra simhopp i en liten pool. Sen visade det sig att min morfar var döende så vi fick inte andas i hans omgivning, och samma tidpunkt som morfar blev sjuk var vi alla tvungen att rymma för annars skulle vi bli anfallna av typ nå annat konstigt fantasidjur - typ som orch i Sagan om ringen. Så rymde gjorde vi och skulle sedan träna oss för att kunna strida tillbaka, men ingen strid blev det utan vakna hann jag göra!

Riktigt skum och hemsk dröm samtidigt - och jag har ringt och försäkrat mig om att morfar mår bra, vilket gör mig oerhört lättnad. Nu tänkte jag äta frukost och kika om jag kan se den nya julkalendern på SVT. Ska bli spännande att se vad det är det här året!

Jag och min ädla springare

MISSA INTE!!

2011-12-07 - 18:29:12
Ni har väl inte missat den norska julkalendern Expedition: Julklapp?! För er som har sett tomtarna på loftet så fattar ni vinken. Ni som inte har sett nått - nu har ni verkligen missat nå!!


Det är aldrig försent att drömma

2011-12-07 - 18:21:35
Snart är det julafton och julklapparna ska inhandlas. För er som inte vet så lottar vi i familjen Bjørnstad till vem vi ska handla julklapp till, och jag har faktiskt inhandlat min nu, vilket känns oerhört skönt! Ska dock bara pyssla till den lite grann och slå in den, men de får bli vid ett senare tillfälle. 

Något jag önskar mig mer och mer ju mer jag tänker på det är att få göra en ögonoperation. Jag har börjat surfa runt lite grann om det på internet och det kostar ju en del att göra, men det kommer det att vara värt de!

Tummen upp för.... ?

I got you

2011-12-06 - 22:06:48
Tiden går fort när man har roligt. Har just sett klart det sista avsnittet av Desperate Housewives och jag kan inte fatta att detta är sista säsongen, hur fasen ska det sluta?

Någonting som inte går lika fort är 100 åringen som gick ut genom fönstret och försvann. En riktigt bra bok, men har ändå inte lyckats läsa ut den. Så därför ska jag ta och slänga mig på sängen och läsa innan jag blir 100 år.


Sen saknar jag min syster nå oerhört mycket. Ni vet, hon med glorian på sne.

These shoes are made for walking

2011-12-06 - 12:46:06
Tisdag idag vilken innebär Desperate Housewives, men jag kommer även att dra mig vidare till jobbet på drygt en timma. På tal om jobb så ska vi faktiskt på julmiddag med jobbet på fredag, vilket jag ser extremt mycket framemot. Sen ska jag kanske på cocktail party på lördag, vilket får mig att tänka lite grann på Eva Longoria i DH. Alla vägar leder tillbaka till Desperate Housewives.

Vagabond, 999:-

Livet leker

2011-12-06 - 09:27:45
Solen skiner och snön ligger vit på backen, men visst fan kan man vara bitter trots det! Jag vaknade till de underbara tonerna av borren och hammaren från någon av mina grannnar. Kunde inte rikigt urskilja från vilken vägg dessa horribla ljud kom från så mina grannar kunde få chansen att lära känna mig lite bättre, men jag tog förståndet till fånga och hittade istället en öronpropp (observera att det bara vara en - inte två - utan en!) och lyckades sova vidare när de hade slutat.

bror och jag från valborg

Från ledighet, till jobb, till skola

2011-12-05 - 23:24:20
Min lediga dag idag resulterad i att jag fick hoppa in och jobba, men jag klagar inte! Jobbet rullade på och nu har jag just sagt hej då till Elin och natukunskap b. Åkte på en riktigt deja-vu tripp, och lite grann från skolbänken sitter faktiskt kvar. Nu ska jag däremot läsa mig in i 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann.


Undrar hur dessa grabbar kommer se ut när de är 100år...

I am the Law

2011-12-05 - 13:42:30
Har just sett Remember the Titans, och oj vilken grym film det är! Det är en riktigt tuff sport det där, undra hur man skulle se ut efter en träning med det där gänget.... "Be gentle guys"



Måndags tips

2011-12-05 - 11:19:32
Sugen på att dekorera med något nytt där hemma eller unna dig ett fint armband? Då tycker jag att du genast ska ta och kika in på Lindas änglar och Lindas armband. Där hittar du egengjorda dockor och armband, som också är ett riktigt bra julklappstips !


Jag har mått bättre

2011-12-04 - 17:20:55
Mias födelsedagsfest igår blev en riktig höjdar-fest med mycket trevliga människor, dock så strejkade ekonomin för en utekväll, men jag hade lika roligt ändå! Kvällen resulterade i en borttappad mobil (som nu är funnen!!!), extremt mycke kort-tagande, fulla människor och sen så avslutades den med några FIFA matcher med grabbarna.

Imorse däremot blev man hysteriskt väckt av dörrklockan som ringde och då vare dags för träning. Upp och hoppa och iväg! Därefter har jag hunnit med stan tillsammans med Elin och nu tänkte jag baka inför myspys med gofika och bingolotto med brullorna!


GRATTIS MIA PÅ FÖDELSEDAGEN!!

2011-12-03 - 08:50:19

SNART SMÄLLER DET!!

2011-12-02 - 21:15:24
Imorgon kommer vi fira underbara Maria Mia Gustavssons födelsedag och det kommer vi göra med bravur!! Dock så jobbar man under dagen, men vi har hela kvällen på oss att slå klackarna i taket!

(lite av dagens shopping)


Från vilken plats kommer man få minnesluckor detta årsskifte då?

2011-12-02 - 21:02:55
Om någon hade frågat mig vid midnatt första januari 2011 hade jag förmodligen svarat Hemavan. Drygt ett halvår efter Hemavan hade jag nog svarat Barcelona. Nu, ett halvår efter Barcelona, svarar jag nog Skellefteå. Men hur fasen kan man tacka nej till ett erbjudande som omfattar att fira nyår i London med mina gamla, fast extremt älskade vänner från Barcelona?

Ah, visst fan är de tummen upp för det!!

What to do liksom

2011-12-02 - 13:15:35
Man skulle nästan kunna börja kalla mig för arbetsnarkoman, men jag vet inte riktigt vart gränser går för det. Jag har i alla fall jobbat konstant sen i söndags så har inte prioriterat datasittande så mycket, men tänkte slänga in ett inlägg innan jag drar - vilket jag måste göra NU för annars blir jag sen!


Nu ska jag och min vän (till höger) cykla till jobbet. Tjingeling!


RSS 2.0