Måndags tips

2011-12-19 - 11:29:48
Nu när det börjar närma sig julafton och julklapparna från familjen ska delas ut så tänkte jag faktiskt komma med ett tips som vännerna kan köra på sin lilla julafton. Istället för att bara köpa paket åt varandra kan man vara några stycken och istället göra julklappsutdelningen till en liten lek.

Julklappsleken:
- Fyra spelare eller fler
- Minst två paket
- Tärning
- Äggklocka

Förberedelser:
Alla spelare kommer överens om en gemesam summa för julklapparna, t ex summan är 100:-/person varav ett paket kan kosta 99:- och det andra 1:-. Man får självklart köpa fler paket, men minst två, och man kan ha i åtanke att det ska vara något som passar alla. Sedan är det bara att bestämma tid och plats.

Så här gör man:
När julklapparna är inhandlade och alla är samlade är det dags att börja spelet. Samla alla julklapparna på ett bord och samlas runt det. Var och en ska slå tärningen i turordning och varje gång man slår en sexa får man ta valfritt paket. När alla paketen är utdelade öppnar man paketen man har fått och därefter börjar tävlingen. Nu är det dags att ta paket av varandra. Man vrider äggklockan så att den stannar någonstans mellan 15-20min - beroende på hur många man är - men man får inte se vad den ställs på. Därefter ska man göra samma sak som tidigare - var och en ska slå tärningen i turordning och varje gång man slår en sexa får man ta ett paket av någon annan. Detta pågår tills klockan ringer och när tiden är slut är det paketen man har som man får behålla.

Man kan alltid göra lite olika regler. Vi körde detta nämligen igår och då gjorde vi så att vi aldrig öppnade paketen förrän klockan ringde och då fick vi se vad vi hade tävlat om. Dessutom gjorde vi så att man inte fick ta nå paket av den som bara hade ett paket, bara för att man var garanterad att få minst ett paket.


Här är lite av mina paket jag lyckades norpa åt mig :)


Kommentarer
Postat av: mia

åååå finaste tavlan!!

2011-12-22 @ 08:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0